gyorshajtás

Drágább a gyorshajtás Augusztustól

A KRESZ több sebességkorlátozást ír elő, attól függően, hogy az egyes utak mit igényelnek. Az esetek túlnyomó többségében túllépik a megengedett sebességet, így a gyorshajtás az egyik fő ok, amiért a magyarok ezreit büntetik meg évente.

Minél nagyobb a szabálysértés, annál nagyobb a büntetés, és ezek pénzbírság vagy szankció formájában jelentkezhetnek.
gyorshajtás

Gyorshajtás

A Magyar Közlönyben megjelentek az új közigazgatási bírság tételek, melyek 2024. augusztus közepétől lépnek érvénybe. A jelenlegi 30 ezer forint helyett, gyorshajtást például 50 ezer forint alatt már nem lehet megúszni. Ezzel együtt nem csak a “belépő” szint emelkedett, hanem minden egyes tétel drágult. A maximálisan kiszabható pénzbüntetés így már 468 ezer forint is lehet.

gyorshajtás

Egyéb szabálysértés

Emelkednek a más jellegű szabálytalanságokért kiszabható tételek is. A piros jelzésen áthaladás új büntetési tétele 80 ezer forint, míg a leállósáv nem megfelelő használatáért 156 ezer forintot is elkérhetnek a hatóságok. Ha a behajtani tilos táblát figyelmen kívül hagyjuk, akkor azt 47 ezer forintunk bánhatja. Míg a kötelező haladási irány be nem tartása már 78 ezer forintot ránthat ki a zsebünkből.

Biztonsági öv használata

A biztonsági öv használatára is érdemes figyelni, hiszen ennek a mellőzése lakott területen belül 20, lakott területen kívül 30, autópályán pedig 40 ezer forintos bírságot jelent augusztus közepétől.

A Magyar Közlönyben megjelent táblázat a gyorshajtás miatt kiszabható közigazgatási bírságokról

Biztonságos utat kíván a Carglass® csapata!

Carglass® Facebook oldala